De voordelen van een 1 pagina website

Een 1 pagina website is een website waarop alle informatie staat vermeld op één lange pagina in plaats van op meerdere pagina's. Dit heeft een aantal voordelen. Hieronder lees je welke.


1. Je hebt niet meer nodig

Veel zzp'ers bieden maar één dienst of product aan. Of zouden dat moeten doen :) En dan heb je ook maar één pagina nodig. Meer pagina's laten maken is onnodig complex en duur.


2. Jij controleert de informatiestroom

Bij een meerpagina website klikken bezoekers vaak willekeurig door de website. Bij een 1 pagina website krijgen ze een compleet verhaal voor zich. In de juiste volgorde.


3. Mensen houden van verhalen

Mensen houden van verhalen. Van het zogenaamde 'storytelling' is bewezen dat het de beste manier is om een boodschap over te brengen.


4. Eenvoudig delen op Social Media

Een 1 pagina website nodigt meer uit om te delen op social media. En dat kun je natuurlijk ook zelf doen. je hebt een compleet verhaal wat je kunt delen met de wereld.


5. De navigatie is eenvoudiger

De navigatie is eenvoudiger. Bezoekers raken niet zomaar de weg kwijt op je site. Scrollen is daarbij intuïtiever dan klikken.

Alles wat ze nodig hebben staat op één en de enige pagina. Jouw dienst, wie je bent, je contactgegevens etc. Meer willen bezoekers vaak niet weten. En als ze niet meteen vinden wat ze zoeken zijn ze weg.


6. Het is gebruiksvriendelijker

Een 1-pagina website kenmerkt zich vaak door een eenvoudige lay-out die veel gebruiksvriendelijker is voor de bezoeker. Mensen houden niet van irritante slideshows, popups en overbodige teksten.

Omdat het maar 1 pagina is, ben je min of meer verplicht om je woorden zorgvuldig te kiezen. En dus overbodige teksten (de 'ruis' die toch niemand leest) te vermijden. De focus is op kwaliteit, niet op kwantiteit.


7. Ze zien er vaak beter uit

Het design van een 1 pagina website is vaak is mooier. Het web 2.0 idee is om het clean te houden en ruis zoveel mogelijk te verwijderen.


8. Het is prettiger voor mobiel

Lezers scrollen door je pagina in plaats van te moeten klikken op een klein scherm. Het ziet er daarbij meestal ook beter uit op mobiel.


9. Ze leveren meer op

Uit testen blijkt dat een 1-pagina website vaak een hogere 'conversie' heeft dan een meer pagina website. Conversie houdt eenvoudig gezegd in dat je bezoeker ook klant wordt.


10. Je doet het goed in Google

Een 1 pagina website doet het vaak beter in zoekmachines. De informatie is minder verspreid en de 'linkwaarde' van je pagina hoeft niet te worden gedeeld met andere pagina's.

Niet elke deskundige is het hierover eens. Maar wel over het feit dat Google de gebruikerservaring zeer belangrijk vindt. Als je gebruiker tevreden is (die kans is groter met een 1 pagina website) zal je uiteindelijk stijgen in Google.


11. Het is goedkoper

Het maken en onderhouden van een professionele 1 pagina website is meestal een stuk goedkoper dan bij grotere site.


Minimalische website

Overigens kan het soms slim zijn om een 1 pagina website toch uit te breiden met één of enkele extra pagina's. Bijvoorbeeld met een marketing hub. Technisch is het dan natuurlijk geen één-pagina-website meer. Maar je behoudt wel de voordelen. Ik noem het daarom ook liever een minimalistische website.


  Home   Contact


Houdoe.nl
A. van Opbergenstraat 41 (geen bezoekadres)
5624 AR  Eindhoven

hans@houdoe.nl
KVK Eindhoven: 17251700

Facebook button   Google Plus button   Hub Button